Yüksekovalılar STK'lardan sorunların çözümü için insiyatif almalarını bekliyor

Kentleşme, alt yapı, sağlık, eğitim, ulaşım ve daha birçok alanda eksiklikler ve problemlerle uğraşan Yüksekova halkı, STK’ların insiyatif alıp, yetkililer üzerinde durmasını istiyor.

Yüksekova’da mevcut sorunların bir türlü çözülememesi halkın tepkisine sebep oluyor. Yıllardır dile getirilmesine rağmen neredeyse hiçbir sorununa çözüm üretilemeyen ilçede, ‘’Sahipsiz Yüksekova’’ söylemi tartışmaların ana konusu haline geldi.

Mevcut tartışmalarda eleştirilen kurumlar arasında doğal olarak sivil toplum kuruluşları da (STK) bulunuyor. Halk, STK’ların sorunların çözümü konusunda pasif kaldığını ve sorunlarla yeterince ilgilenmediğini düşünüyor.

İlçede yapılan işlerin denetimi, sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin sunulması konusunda Yüksekovalılar, STK’ların artık insiyatif alıp, halk adına hareket etmesini istiyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum