Yüksekova'da binaların bodrum katları suyla doldu

Yüksekova'da binaların bodrum katları suyla doldu

Yüksekova'da yağışlar ve eriyen karlar nedeniyle yüzlerce binanın bodrum katı suyla doldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde her yıl yaşanan manzara tekrarlandı, birçok binanın bodrum katları suyla doldu. Geçtiğimiz günlerde etkisini gösteren sağanak yağışlar ve kar suları ilçe zemininde su tabakası oluşturdu.

Şehir merkezinde bulunan hemen hemen her binanın bodrum katı suyla dolarken yeni açılan temel ve devam eden inşaatlarda biriken sular ise tehlike saçıyor.

su2.jpg

Bodrum katları suyla dolan binalarda vatandaşlar elektrikli su motorları yardımıyla suyu tahliye etmeye çalışıyor. Şehir merkezinde hemen hemen her binanın bodrum katına inen bir hortum görmek mümkün.

Dize Mahallesi, Hacı Alaattin Kesici sokağında oturan Levent Fırat isimli vatandaş, sokakta yapımı devam eden bir inşaatta biriken suyun tehlike saçtığını belirterek, "Bu gördüğünüz binanın 2 katı yer altında yapılmış. Bu 2 kat suyla dolmuş. Hemen karşısında başka bina var. Bu inşaatta biriken su yan tarafındaki binaların bodrum katlarına da giriyor. 1 haftadır bu binalarda durum bu. Dinamolarla su çekiyorlar ama sürekli su doluyor, yetiştiremiyorlar" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum