Yüksekova'da berber esnafı bir araya geldi

Yüksekova'da berber esnafı bir araya geldi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren berberler Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

YÜKSEKOVA - Toplantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ve Oda başkan vekili Vedat Çoğac’ın konuşmalarıyla başladı. Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Başkan Sarı, "Berber Esnafımızın bir dizi sorunları var. Bu sorunların giderilmesi için bir araya geldik. Günümüzün ekonomik şartlarına göre berber esnafımızın mevcut tarife üzerinde geçimini sağlaması mümkün görülmüyor. Bu anlamda tedbirlerimizi alarak yeni bir tarifeyle hizmet alanımızın önünü açacağız. Kayıt dışı işletmelerle ilgili olarak, odalarına ve vergi dairesine kayıt yapmalarına yönelik çalışma başlatacağız" dedi. 

İşyerlerinde verdikleri hizmetin müşteri memnuniyetine dair olması gerektiği ve insan sağlığı söz konusu olduğundan azami derecede hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Sarı, "Meslek etiği ve ahlakı oturtulmalı. Emeğe sahip çıkılması gerekmektedir" dedi. 

Yapılan toplantıda bir dizi prensip karar alındı. Bunlardan en önemlisi Pazar günleri işyerlerinin kapatılması ve bir gün boyunca istirahat edilmesi kararı oldu. Yine Pazar günleri damat traşlarının saat 00:09'u geçmemek üzere işyerlerinde yapılmasının uygun olacağı prensip kararı olarak alındı.

Toplantıda ayrıca meslek eğitim okulundan alınacak belgeler ile uyulacak konular üzerine Mesleki Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Ergül Özmen bir sunum yaptı. Son olarak okul öğretmenlerinden Güzellik Saç Bakım Öğretmeni Feride İskender tarafından mesleğin sağlık ve hijyeni üzerine bir aktarım yapıldı.

berber1.jpgberber2.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.