Yüksekova’da bayram öncesi kurbanlık satışında durgunluk

Yüksekova’da bayram öncesi kurbanlık satışında durgunluk

Kurban Bayramı öncesi küçükbaş hayvan fiyatlarında yaşanan artış alıcıları ve satıcıları zorda bırakıyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, 16 Haziran'da başlayacak bayram öncesinde küçükbaş hayvan fiyatlarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor.

Alıcı ve satıcılar zorda

Piyasada 8 bin TL ile 20 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılan küçükbaş kurbanlıklar, alıcıları ve satıcıları zor durumda bırakıyor.

whatsapp-image-2024-06-11-at-00-59-53.jpeg

Yem fiyatlarının yüksek olması kurbanlık fiyatlarını etkiliyor

Yüksekova'daki küçük hayvan besicileri, kışın zor koşullarda besledikleri hayvanlarını Kurban Bayramı'na hazırlamak için yıl boyunca yem, silaj ve küspe vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Yem fiyatlarının yüksek olması, kurbanlık fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Besiciler ayrıca çobanlara ödeme yapmak zorunda kaldıklarını ve bunun da maliyetleri artırdığını ifade ediyor. Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala fiyatların yüksek olmasından dolayı satışların az olduğunu da dile getiriyorlar.

whatsapp-image-2024-06-11-at-00-59-54.jpeg

"Kurban piyasasının bu kadar durgun olduğunu ilk defa gördüm"

Kurbanlıklarını Yüksekova Belediyesi'ne ait mezbahaya getiren Ahmet Akdoğan, "Yıllardır kurbanlık besliyorum, bu zamana kadar kurban piyasasının bu kadar durgun olduğunu ilk defa gördüm. Yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kurban fiyatları da arttı. Fiyatlar 8 bin TL'den başlayıp, koyunun cinsine göre 19-20 bin TL'ye kadar çıkıyor" dedi.

Akdoğan, "Sabahtan koyunları otlaklardan getirip belediyeye ait mezbahaneye getiriyoruz. Herkesin Kurban Bayramı'nı kutluyorum" diyerek ekledi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-00-59-52-1.jpeg

"Bir haftadır buradayız ve sadece bir koyun sattık"

Pazarda kurbanlık satmaya gelen Abidin Tekin ise, bu Kurban Bayramı'nda satış yerlerine koyun getirdiklerini ve ekonomik durumdan dolayı talebin geçen yıllara göre az olduğunu söyledi. "Bir haftadır buradayız ve sadece bir koyun sattık" diyen Tekin, fiyatların 8 bin TL'den başlayıp, koyunun cinsine göre 10, 15, 20 bin TL'ye kadar çıkabildiğini belirtti.

Ekonomik zorluklar nedeniyle halkın kurban alımında zorlandığını ve bu sebeple satışların düşük olduğunu ifade eden Tekin, "Fiyatlarımız uygun ama insanların ekonomik durumları alım yapmalarına engel oluyor. 12 gündür kurbanlıkları getirdik, sadece bir satış yaptık" dedi.

whatsapp-image-2024-06-11-at-00-59-52.jpeg

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kaldığını belirten Tekin, birkaç gün içinde işlerin daha iyi olabileceğini umduğunu söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum