Yüksekova'da ayakkabı tasarım kursu açıldı

Yüksekova'da ayakkabı tasarım kursu açıldı

Yüksekova İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan ayakkabı tasarım ve üretim kursuna 60 kişi kayıt yaptırdı.

Yüksekova İlçesi'nde ayakkabı üretmeye yönelik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından ayakkabı tasarım ve üretim kursu açıldı. Özellikle kadınlar ilgi gösterdiği kursa 35'i kadın 60 kursiyer kayıt yaptırdı.

Kursiyerler, ayakkabı, pandif, terlik, babet üretimi için gerekli eğitimleri alarak, ilk ürünlerini ortaya çıkarmaya başladı. Kurs eğitmeni Eser Koznan, HEM tarafından Hakkari bölgesinde böyle bir kursun ilk defa Yüksekova İlçesi'nde açıldığını söyledi.

Kursiyerlerin aldığı eğitimlerle ilk ürünlerini de ortaya çıkardıklarını anlatan Koznan artık üretime başladıklarını söyledi. Bu işin hem eğitimini hem de ustalığını öğrendiklerini anlatan Koznan şöyle konuştu:

"Bu kursu bitiren kursiyerler, kendi ürünlerinin ticaretlerini yapabilecekler. Bu onlar için büyük bir istihdam kapsı olacak. Evde oturan kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik büyük bir gelir kapısı, istihdam olacak. Kursiyerlerimiz sabah ve öğlen olmak üzere iki öğün kursa geliyorlar. Kursiyerlerimiz kendi yaptıkları ilk ürünleri kendileri giyiyorlar. Bu kurslar sayesinde meslek öğreniliyor, ileride geçimlerini sağlayacakları iş kapısı oluyor. Öğrenciler, kendi ürettiklerinin ticaretini de aynı zamanda yapabilecek ve gelirlerini elde edebilecekler. Bu normal hobi olabilecek bir iş değil. Bu istihdamdır ve onlar için açılan bir iş kapısıdır" 

Kursiyerlerden 4 çocuk annesi Sudave Kaçan (36), kursa gelip meslek öğrenmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kaçan, "Bir kadın olarak böyle bir işi öğrenmek, çalışmak hoşuma gidiyor. Burada olmak beni mutlu ediyor.  Sabah kalkıp çocuklarımı okula gönderip ev işlerimi yaptıktan sonra buraya geliyorum. Buraya gelince meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Burada terlik ve patik yapıyorum. Bu kursu açanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.