Yüksekova'da aralarında husumet bulunan 2 aile barıştırıldı

Yüksekova'da aralarında husumet bulunan 2 aile barıştırıldı

Yüksekova'ya bağlı Esendere beldesinde Büyüksu ve Eraslan aileleri arasında bir kişinin ölümüyle başlayan husumet son buldu. 2 aile düzenlenen barış yemeğinde barıştırıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde yaklaşık 1 yıl önce Eraslan ve Büyüksu aileleri arasında çıkan kavgada Sinan Eraslan hayatını kaybetmişti. Kan davasının başlamaması için bir yıldır süren görüşmeler sonuç verdi. İki aile, yetkililer ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barıştırıldı. 

Barış için düzenlenen törene Yüksekova Kaymakamı Resul Özdemir, Hakkari eski Milletvekili Hakkı Töre, AK Parti Hakkari İl Başkanı Mütalip Özbek, aile büyükleri, kanaat önderleri, belediye başkanları, STK temsilcileri ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Kaymakam Özdemir, huzurun önemine değinerek "Buralar küçük yerler, herkes birbirinin yüzüne bakıyor. Huzurun değeri de hiçbir şeyle ölçülemez, komşunla, akrabanla, beldenle, kasabanla, ilçenle, ülkenle huzur kaçtı mı herkesin de ağzının tadı kaçıyor. Herkes bundan rahatsız oluyor. Sizden istirhamım; bunca insanlar toplamışken söz vereceksiniz ama bu sözünüz tutmalısınız. Tekrardan alevlenmemesi için sonuç itibarıyla kaza neticesinde meydana gelmiştir. Neticede bir kasıt yok. Bugün burada toplanalım, bunu da insanlara duyuralım demişsiniz. Böyle bir işe vesile olduğunuz için ve bu davranışınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

'BÜYÜK BİR ERDEM GÖSTERİP BARIŞ YEMEĞİNE OTURDULAR'

Barışa her zaman özlem duyduklarını söyleyen AK Parti Hakkari İl Başkanı Mütalip Özbek ise, "Bir insanın dili, dini, kimliği, tabiiyeti, siyaseti ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Bizler birbirimizi kucaklamalıyız. Bundan sonraki bütün kırgınlıklarımızı el ele vererek çözebiliriz" diye konuştu. İş insanı Teoman Zeydan da iki aile arasındaki görüşmelerin yaklaşık 1 yıldır sürdüğünü belirterek "Görüşmelerin sonucunda aileler de büyük bir erdemlilik gösterip barış yemeğine oturdu. İlçemizde ve bölgemizde halen devam eden kan davaları da bulunuyor. Bunların da bir an önce barışla sonuçlanmasını ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini umut ediyoruz" dedi.

hakkari-de-iki-aile-arasindaki-husumet-barisl-3-14407403-o.jpg

hakkari-de-iki-aile-arasindaki-husumet-barisl-4-14407403-o.jpg

hakkari-de-iki-aile-arasindaki-husumet-barisl-2-14407403-o.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum