Yüksekova'da ani koyun ölümleri

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Beşbulak (Dara) köyünde ani koyun ölümleri yaşanıyor.

İlçeye bağlı Beşbulak (Dara) Köyünde son bir haftada yaklaşık 26 koyun öldü. Köy sakinlerinden Sıtarhan Dara son bir haftadır köyde koyun ölümleri yaşandığını belirterek, "Eşref Dara isimli kardeşime ait koyunlar bir bir ölüyor. Veterinerler ottan kaynaklanabileceğini söylüyor ama yıllardır aynı tarladan ekip biçiyoruz. Şimdi tam nedenini bilmiyoruz. Kalan koyunları da görüyorsunuz hastalıklı gibi. Bazılarının kulaklarını kestik bazılarını kesip kasaplara verdik. Birçok şey öneriyorlar her yolu denedik ama bir çözüm bulamadık. Kardeşim de mağdurdu 5 çocuğu var. Koyunlarının barındığı yeri de görüyorsunuz şartları çok kötü" dedi.

'Sebebini henüz tam belirleyemedik'

Veteriner Hekim Ercan Tekin köylülerle günlerdir irtibat halinde olduğunu belirterek, "1 hafta önce 8 hayvanın telef olmasıyla başladı. Dün de geldik karlı günde müdahale ettik 6 tane hayvan telef oldu. Sebebini henüz tam belirleyemedik. Tarım'daki arkadaşlar da numune aldılar inşallah numuneleri göndereceğiz. Vatandaşlarımız şuanda ciddi anlamda zor durumda. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum