Yüksekova'da açılan seramik kursunda engelli öğrenciler hediyelik eşya üretiyor

Yüksekova'da açılan seramik kursunda engelli öğrenciler hediyelik eşya üretiyor

Yüksekova Halk Eğitimi merkezi bünyesinde açılan ‘Engelleri üreterek aşıyorum’ projesi kapsamında engelliler, açılan seramik kursunda hediyelik eşya üretiyor.

Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından engelli öğrenciler için 'Engelleri üreterek aşıyorum' projesi kapsamında cam ve seramik kursu açıldı. Engelli öğrenciler kursta hem cam boyama yapıyor hem de seramikten süs eşyaları üretiyor.

9ca15088554cc008e69ba71ace6f1f9c.jpg

Cam seramik eğitimeni Yılmaz Onay, hazırladıkları yöreye özgü hediyelik eşyalara vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. Seramik çalışmasının sabır isteyen bir meslek olduğunu belirten Onay, "Öğrencilere önce sabırlı olmayı öğretiyoruz. Sabrı olmayan bir öğrenci seramik yapamaz mesleği de sevemez"dedi.

479b257240c4b7aa97b8effa9e2f6ba1.jpg

Onay, atölyede hem imalat hem de satış yaptıklarını da belirterek, "Hediyelik eşya yaparak bu sektörü geliştirme çabamız da var. Atölyemizde seramikten ters laleler ve benzeri hediyelik eşyalar yapılıyor. Seramik çalışmalarda ise seramiği döküm ve tornayla şekillendiriyoruz. Kalıplarına koyarak bin 280 derecelik fırında pişirdikten sonra süs eşyası haline getiriyoruz" dedi.

engelleri-ureterek-asiyorlar-500388.jpg

a692e44f8cdd1d4e2f47e42ae2ebd1d2.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.