Yüksekova'da 8 yıldır yatalak olan bir babanın çaresizlik gözyaşları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan KOAH hastası Mustafa Özeken 8 yıldır cihaza bağlı yaşıyor.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Karlı köyü Gürdere (Civyan) mezrasında yaşayan KOAH hastası Mustafa Özeken (67) 2 eşi ve 2 çocuğu ile birlikte zor günler geçiriyor.

8 yıldır cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini söyleyen Özeken,  "8 yıldır yatağa mahkum bir şekilde yaşıyorum. Evime bakamaz oldum. Çalışacak kimsem yok. Çaresiz kaldım. Bütün imkanlarımı kullandım ama kalkamadım beceremedim" dedi. 

Devletin verdiği aylık 500 TL ile geçindiklerini söyleyen anne Delal Özeken, "Aylık 350 TL ilaç parası veriyoruz. Çoğu zaman borç alıyoruz ilaçları. Evde çalışacak kimsemiz yok. Çocuğum küçük çalışamıyor. Eşim 8 yıldır yatalaktır. Makineye bağlı olarak yaşıyor. Elektrikler gidince çok zor durumda kalıyoruz. Eşimin börek yetmezliği, akciğer yetmezliği ve KOAH hastalığı var. Gözlerinden ameliyat olunca sol gözünü tamamen kaybetti. Bir gözü görmüyor. Hayırsever yurttaşlardan yardım eli bekliyoruz”

Aileye destek için:
İletişim: 05520049030
TR440001001902447873435001 Mustafa Özeken (Ziraat)

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum