Yüksekova’da 750 öğrenciye giysi yardımı

Yüksekova’da 750 öğrenciye giysi yardımı

Yüksekova’ya gelen Wefa Derneği, maddi durumu kötü olan 750 öğrenciye ayakkabı, mont, bere ve atkı dağıttı.

Ömer Oğuz'un haberi

Almanya’nın Köln şehrinde kurularak dünyanın 70 ülkesine malzeme desteği sunan Wefa Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Yüksekova’ya geldi.

Dernek, ilk olarak ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Suüstü (Şakitan) köyü ilk ve ortaokulunda okuyan öğrencileri ziyaret etti.

Burada öğrencilerle bir araya gelen dernek yöneticileri, Suüstü başta olmak üzere toplam 13 köydeki öğrencilere ayakkabı, mont, bere ve atkı dağıttı.

Derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgi veren ve tanıtan Wefa Uluslararası İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yenigün, 2006 yılında Almanya’da kurulduklarını belirterek, Türkiye’de de 6 aydır çalışmalarda bulunduklarını söyledi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde şubelerinin olduğunu hatırlatan Yenigün, 70 ülkede faaliyet halinde olduğunu ifade ederek, “Orada ki yoksul insanlara yardım götürmeye çalışıyoruz.  Bu sene kış kampanyası kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinde yardımlar yaptık. Türkiye'de de bu tür yardımları gerçekleştirmek istiyoruz. Erzurum'un üç ilçesinde 1033 öğrenciyi giydirdik. Aynı zamanda 120 Aile'ye de zekat yardımında bulunduk. Adana'da da 250 öğrenciyi giydirdik. Şimdi de Yüksekova'dayız” dedi.

‘YÜKSEKOVA’DA 70 AİLEYE ZEKÂT YARDIMI YAPTIK’

Yüksekova’daki yardımlar hakkında da konuşan Yenigün, “Hakkari ve Yüksekova'da 70 aileye zekat yardımında bulunduk. Yüksekova'da köy okullarında okuyan 750 öğrenciye de ayakkabı, mont, atkı ve bereden oluşan kışlık elbiseleri dağıtıyoruz” diye konuştu.

‘13 KÖY OKULUNA KIŞ YARDIMI YAPILDI’

Suüstü Köyü Muhtarı Tahir Öztepe ise derneğin yardımlarından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Köy okullarında okuyan öğrencilerimiz için müracaatta bulunduk. Sağ olsunlar desteklerini esirgemediler. Yüksekova'da ki 13 köy okulu için kış yardımında bulundular. Kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.