Yüksekova'da 65 yaşındaki kadın direksiyon sınavını tek seferde geçti

65 yaşındaki Ankaralı Ayşe Çağlar, öğretmen kızının görev yeri olan Yüksekova'da katıldığı direksiyon sınavını tek seferde geçti.

Ankaralı Ayşe Çağlar (65), ilçede görev yapan kızının çocuklarına bakmak için geldiği Yüksekova'da ehliyet almaya karar verdi. Yazılı sınavları tek seferde geçen Çağlar ardından ilçede yapılan uygulamalı direksiyon derslerine katıldı. Direksiyon dersini de başarıyla geçen Çalar, "Eğer imkansızlıklar olmasaydı ben mücadelenin kıymetini bu şekilde anlayamazdım" dedi.

Yüksekova Haber muhabirine konuşan Çağlar, 3 çocuklu bir ailede yetiştiğini ve maddi imkansızlıklar yüzünden sadece ilköğretimi örgün okuyabildiğini dile getirerek, "Diğer bütün eğitimimi açıktan bitirmek zorunda kaldım. KPSS'ye hazırlandım. Sınavdan güzel bir puan alınca düz memurluğa atandım" dedi. Zorlukların onu güçlü bir insan yaptığına vurgu yapan Çağlar, "Ben her zaman mücadeleyle bir yerlere geldim" diye konuştu.

"Sınavı tek seferde geçtim"

Kızıyla birlikte Yüksekova'ya gelip yerleşen Çağlar kızının işi gereği de araç kulanımına ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Benle kızım birlikte ehliyet almaya karar verdik. Bilgi Sürücü Kursu'na müracaat ettik. Bugün ben sınava girdim ve başarılı bir şekilde tek seferde geçtim. İnşallah darısı kızımın başına" dedi.

ayse3.jpg

E-ehliyet sınavına da hasta haliyle çalışıp girdiğini ifade eden Çağlar, "Ehliyetin e-sınavına da hasta halimle çalıştım. Sadece 50 soru çözerek hazırlandım. Genel kültürüm iyi ve biraz da sağlık çalışarak 72 puan aldım" dedi.

"Uzun zamandır heyecanlanmamıştım"

Direksiyon sınavında da sağlıklı ders veren bir eğitmene denk geldiği için şanslı olduğuna değinen Çağlar, "Şimdi de direksiyon sınavında direksiyon eğitmenim Hekim Bey'in verdiği verimli eğitim sayesinde başarıyla geçtim. Uzun zamandır heyecanlanmamıştım, bu sınav bana heyecan duygusunu da yaşattı. Heyecanlıydım ama rahat bir şekilde aracı sürdüm" dedi.

"Hedefler için yaşın engeli yoktur"

Yaşın hiç bir konuda engel olmadığını vurgulayan Çağlar, "Ben buradan herkese sesleniyorum yaşın hiç bir konuda engeli yoktur, hele ki eğitim konusunda hiç engeli yoktur. Ben çevremde 75 yaşında ehliyet alanı gördüm. Burda yaşayan kadınlar, kendilerine güvensin, kim bilir içlerinde ne cevherler vardır, durmasınlar harekete geçsinler. Birincide denesinler olmadı ikincisini de denesinler pes etmesinler. Özellikle ama özellikle gençler de alsın" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.