Yüksekova'da 5 metrelik koca engerek yılanı görüldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yakınlarında yaklaşık 5 metre uzunluğunda bir yılan görüldü.

İlçenin Dağlıca (Oremar) köyü yakınlarında pikniğe giden bir grup genç yaklaşık 5 metre uzunluğunda bir yılan görünce cep telefonlarıyla kameraya çekti.  

İlçeye 54 kilometre mesafede bulunan Dağlıca köyü Bozkaya (Awitxêr) mezrası yakınlarından geçen Avaşin deresi kenarında piknik yaparken dere kenarındaki kayalıklarda koca bir yılan fark ettiklerini belirten İsmail Atsız ve Sezgin Dönmez, "Önce biraz panikledik. Hiç bu kadar büyük yılan görmemiştik. Cep telefonuyla kaydetmeye başladık. Biraz yaklaşmaya çalıştık ancak çok tehlikeli olabileceğini fark ederek geri dönmek zorunda kaldık" dedi. 

Çekilen görüntüleri inceleyen Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan Yüksekova Haber Portalı muhabirine yaptığı açıklamada görüntülerde çok net olarak belli olmazsa da yılanın çok tehlikeli olan koca engerek yılanı olduğunu tahmin ettiğini belirterek, "Doğu ve Güneydoğu'da görülen Türkiye'deki nadir yılan türlerinden biri olan aynı zamanda en zehirli yılanlardan olan koca engerek çeşidi gibi gözüküyor. Bu yılan türünün boyları 7 metreyi bulabiliyor. Görüntülerde tahmini 4-5 metre gibi görünüyor" dedi.  

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum