Büyükçiftlik'e bağlı Ünlüce (Kiyat) köyünde yangın: 5 bin bağ ot yandı

Yüksekova'da çıkan ot yangınında 5 bin bağ ot kül oldu.

Yüksekova'nın Büyükçiftlik Beldesine bağlı Ünlüce (Kiyat & Kerem Zeydan) Mahallesi'nde, köy sakinlerinden Cahit Bilin'in kış için biçip, muhafaza ettiği otların tutuşmasıyla yangın çıktı. Alevler, kısa sürede hızla yayıldı.

Yangın, bölgedeki ahırları ve evleri tehdit edince büyük panik yaşandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye Yüksekova Belediyesi'ne bağlı itfaiye amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, köylülerin de desteğiyle alevlere müdahale ederek, saatler sonra söndürdü.

Yangın, yakındaki ev ve ahırlara sıçramadan kontrol altına alınırken, çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

'Yangının neden çıktığını bilmiyoruz'

Hayvanları için istiflediği 5 bin bağ otun yandığını belirten Cahit Bilin, "Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Evde oturuyorduk, misafirlerim vardı. Çocuklar aradı ve otların alev aldığını haber verdiler. İtfaiyeyi aradık, geldiler ama tamamı yandı" dedi.

Muhtar: Belediye iş makinesi göndermedi

Mahalle muhtarı İlhan Adıgüzel de yangının köyde büyük paniğe neden olduğunu belirterek, "Büyükçiftlik Belediyesi'nden iş makinesi istedik ama göndermediler. İl Özel İdaresi Yüksekova Şefliği'ne yangına müdahale için gönderdikleri iş makinesi için teşekkür ederiz" dedi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.