Bir yılda 34 yeni durak hizmete girdi, Türkiye Kart sistemi başladı
Yüksekova Belediyesi, şehir içi ulaşımda vatandaşların daha düzenli ve konforlu hizmet alabilmesi için ilçe genelinde bir yıl içerisinde 34 yeni durak kabini kurdu.
Yüksekova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü, şehir içi toplu taşımada modernleşme çalışmalarını sürdürüyor. Belediye tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelinde bir yılda 34 adet yeni durak kabini kurulduğu ve duraklarda tabelalandırma işlemlerinin de tamamlandığı belirtildi.

Ulaşım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Belediye başkanlığımızca şehir içi toplu taşıma araçlarının daha düzenli ve çağın gereklerine uygun sürdürülebilmesi için 34 durak kabini kurulmuştur. Eksik kalan durak kabinleri de peyderpey tamamlanacaktır. Vatandaşlarımızın araçlara binerken ve inerken mutlaka bu durakları kullanmaları hem ulaşım düzeni hem de yol güvenliği açısından önemlidir” denildi.
Belediye yetkilileri, yeni kabinlerle birlikte hem yolcuların yağmur, kar ve rüzgâr gibi olumsuz hava şartlarından korunacağını hem de toplu taşımada düzenin sağlanacağını vurguladı. Ayrıca duraklarda tabelalandırma işlemlerinin yapıldığı ve vatandaşların hangi noktadan hangi hatta ulaşım sağlayabileceğini daha kolay görebileceği ifade edildi.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, Yüksekova’da toplu ulaşımda artık Türkiye Kart sistemine geçildiği de duyuruldu. Yetkililer, bu sistem sayesinde vatandaşların daha kolay ve hızlı ödeme imkânına kavuştuğunu belirterek, “Türkiye Kart hem kredi kartı özelliği taşıyor hem de QR kod ile kullanılabiliyor. Ayrıca vatandaşlarımız bu kartları sadece Yüksekova’da değil, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde de kullanabilecekler” ifadelerine yer verdi.
Türkiye Kart’a mobil uygulama üzerinden başvuru yapılabileceğini aktaran yetkililer, öğrenciler, engelliler ve şehit-gazi yakınlarının indirimli kartlardan yararlanabileceğini, normal kartların ise PTT şubelerinden temin edilebileceğini bildirdi.
Belediye, toplu ulaşım hizmetlerinde standartların yükseltilmesi için yeni adımların da atılacağını belirterek, vatandaşların düzenli ve güvenli toplu taşımadan faydalanmaları için durak kullanımına özen göstermelerini istedi.