Yüksekova’da 3 köy ve 17 mezra yolu ulaşıma kapandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 köy ve 17 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, yolların yeniden açılması için çalışmaların sürdürüleceğini açıkladı.

Yüksekova’da 3 köy ve 17 mezra yolu ulaşıma kapandı

Yüksekova’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, kırsal bölgelerde ulaşımı olumsuz etkiledi. İki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 3 köy yolu ile 17 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yüksekova İlçe Özel İdaresi Müdürü Medeni Eskici, kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdığını belirtti. Eskici, “Yağışın durmasıyla birlikte kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerimiz sahada çalışmalarını yürütecek. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yollar yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Havaların düzelmesi ve yağışın durmasının ardından çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz” dedi.

Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.