Yüksekova'da '25 Kasım' film gösterimi

Yüksekova'da '25 Kasım' film gösterimi

Yüksekova'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri kapmasında filim gösterimi yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, DÖKH tarafından organize edilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri başladı.

Yüksekova Avşin kültür parkı konferans salonunda, DÖKH bileşenleri tarafından yapılan filim gösterimine Barış anneleri, Sosın Kadın Dayanışma Merkezi ve Gever Demokratik Kent Kadın Meclisi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın katıldı.

Salona '25 kasım'da demokratik kadını katleden zihniyet bu gün Rojava'da kaybetmiştir' pankartı asıldı. Filim gösteriminden önce demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

kdb2.jpg

Daha sonra "Dema Jin Hes bike" adlı filmin gösterimi yapıldı.

Ayrıca DÖKH bileşenleri tarafından ilçedeki bilboardlara "Kobanê kela jinan e Gora haramiyan e" (Kobanê kadınların kalesidir haramilerin mezarıdır) afişleri asıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü etkinlikleri kapmasında ilçedeki etkinliklerin 24 Kasım'da Avaşin Parkı'nda "Yuva" filmi gösterimi ve panel, 25 Kasım'da yürüyüş, çarşı merkezine şiddet gören kadınların posterlerinin asılması ile devam edecği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.