Yüksekova'da 2 kişi arasında çıkan kavga büyüdü: 1'i polis 4 kişi yaralandı

Yüksekova'da 2 kişi arasında çıkan kavga büyüdü: 1'i polis 4 kişi yaralandı

Yüksekova'da evinden şehir merkezine gitmekte olan Z.K. silahlı saldırıya uğradı. İlçede önceki gün iki genç arasında başlayan kavga ailelere sıçradı.

Yüksekova'da önceki gün iki gencin tartışması ile başlayan ve bugün silahlı saldırı ile devam eden kavgada 1'i polis 4 kişi yaralandı.

Silahlı saldırıda göğsünden yaralanan Yüksekova Lisesi'nde Edebiyat Öğretmeni olduğu öğrenilen Z.K,  kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından sevk edildiği Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Z.K'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, olay bugün öğlen saatlerinde Yüksekova Van Yolu üzeri Dağlıca kavşağında meydana geldi. Aracıyla evinden şehir merkezine giden Z.K Dağlıca kavşağında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırıya uğradı. 

Olayda yaralanan Z.K. Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinden sonra Van'a sevk edildi. Olayı duyan Z.K'nin yakınları şehir merkezinde başka bir grupla kavga etti. Çıkan kavgada aralarında bir polisin de bulunduğu 3 kişi daha yaralandı. Olayla ilgli F.Ç ve A.Ç isimli şahıslar gözaltına alınırken şehir merkezindeki kalabalığı dağıtmak için polis havaya ateş açtı.

Eski CHP Hakkari Milletvekli Esat Canan, DTP İlçe yöneticileri, Hakkari Barosu Başkanı Necip Korkmaz ve ilçenin önde gelenleri hastane önünde biriken kalabalığa sakin olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Uzun uğraşlar sonucu Yüksekova Devlet Hastanesi ve Şehir merkezinde toplanan kalabalık dağıtıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.