Yüksekova'da 2 günlük yağıştan sonra kar temizliği

Yüksekova'da 2 günlük yağıştan sonra kar temizliği

Yüksekova'da 2 gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucunda ulaşıma açıldı.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

İlçede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 62 köy ve 115 mezra yolu için kar temizleme seferberliği başlatıldı.

Sabah saatlerinde çalışmalara başlayan Yüksekova Kaymakamlığı'na bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını gece saatlerine kadar sürdürdü.

Engebeli arazilerde zaman zaman büyük tehlikeler atlatan karla mücadele ekipleri, eksi 10 dereceye varan soğukta en ücra köylere ulaşımı sağlıyor.

Yolları kapanan köylerdeki hastaların imdadına da yetişen ekipler, sağlık çalışanlarıyla koordineli bir şekilde hareket ediyor.

Vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için çalışan ekipler, yarın öğrencilerin okullarına rahatça gitmesi için çalışmalarını en kısa sürede bitirmeye çalıştıklarını belirtti.

Köylüler de yollarını açan karla mücadele ekiplerine teşekkür etti.

h1-056.jpg

h2-051.jpg

h3-032.jpg

h4-021.jpg

h5-015.jpg

h6-010.jpg

h7-005.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum