Yüksekova'da 19 Mayıs birçok etkinlikle kutlandı

Yüksekova'da 19 Mayıs birçok etkinlikle kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yüksekova'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçedeki etkinlikler protokol üyeleri ve beraberindekilerin önce Kaymakamlık önünde, Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Yüksekova Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kutlamalara geçildi.

Yüksekova Gençlik Merkezi'ndeki kutlamalara, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Garnizon Komutanlığı Piyade Albay Murat Uluğ, Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, İlçe Emniyet Müdürü Nuri Kaya, Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Esendere Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, Ak Parti İlçe Başkanı Burhan Yaşar, Yazı İşleri Müdürü Akif Arslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sami Keskin, CHP ilçe Başkanı Selim Genç, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

19-mayis2.jpg

Yüksekova Gençlik Merkezi'nde düzenlenen 19 Mayıs Bayramı, Gençlik Merkezi bünyesindeki müzik korusu, tekvando, jodu, güreş gibi spor gösterileri, şiir okumaları, Hakkari Üniversitesi Sanat Topluluğu'nun resim sergisi ve Hakkari Üniversitesi Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi gibi etkinliklerle kutlandı.

ilhan-yilmaz.jpg
İlhan Yılmaz - Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü

"Bütün gençlerimiz için huzurlu, barış dolu bir gelecek diliyorum"

Yüksekova Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İlhan Yılmaz, günün anlam ve önemine değinerek, "Bugün 19 Mayıs 1919'da, İstanbul'un işgali üzerine yola çıkan ve zorlu bir yolculuktan sonra Anadolu'ya ayak basan Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'ya özgürlük, umut ve güven tohumlarını ekişinin yıl dönümünü kutladık. Bu anlamlı günün vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunar, tüm gençlerin ve milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum. Bütün gençlerimiz için huzurlu, barış dolu bir gelecek diliyorum. Gençlik Haftası münasebetiyle etkinliklerimiz devam edecektir" dedi.

19-mayis5.jpg

Etkinliklerin sonunda, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen sportif müsabakalarda dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri takdim edildi.

19-mayis3.jpg

19-mayis4.jpg

19-mayis6.jpg

19-mayis7.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.