Yüksekova'da 17 GÖZALTI

Yüksekova'da 17 GÖZALTI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde eş zamanlı yapılan baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimler ve detaylar için tıklayın!

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gece boyunca ilçede çok sayıda eve baskın düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda evler didik didik aranırken, baskınlarda 17 kişi gözaltına alındı.

Aralarında çocuklarında bulunduğu 17 kişi Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

17 kişinin gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, gözaltına alınan şahısların yüksekova'daki işlemlerinin ardından Van'a götürülecekleri bildirildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ:

Enes Soydan, Münür Soydan, Rojhat Özkan, Latif Bartın, Uğur Çekdar Öğmen, Adem Tiner, Feyyaz Bayram, Emrah Yurtseven, Ümit Duman, Serkan Sungur, Cumali Işık, Velat Bor, Uğur Gürdal, Sedat İke, Umut Bartın, Fahri Bafra ve Ümran Soydan

KAYAMAKAMLA GÖZALTI GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Kent Konseyi Başkanı Muhyettin Ünal ve Yüksekova BDP İlçe Başkanı'ndan oluşan heyet gözaltılarla ilgili Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik ile görüşmek üzere Yüksekova Hükümet Konağına gitti.

'Newroz'da olay çıkaracakları iddiasıyla gözaltına alınmışlar'

Görüşmenin ardından açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Hüsnü Bulgan, Kaymakam Çelik'in kendilerine gözaltına alınanların Newroz'da olay çıkaracakları bilgisinin alınmasından sonra Van Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındıklarını dile getirdiğini vurguladı. Bulgan, "Görüşmede Kaymakam bize gözaltında bulunanların Newroz'da olay çıkaracakları bilgisi üzerine alındıkların söyledi. Gene kaymakamın bize aktardığına göre gözaltlıların Van'a değil, Yüksekova'da savcılığına çıkarılacak" dedi. Hiçbir olayın olmaması ve Newroz'un kutlanmadan önce böyle bir baskının yapılmasının düşündürücü olduğunu da belirten Bulgan, Newroz öncesi ilçede bir provokasyon yaratılmak istendiğine dikkat çekti.

SİYASET MEYDANI'NIN UĞUR'U DA GÖZALTINDA

Siyaset Meydanı'nın 'Çocukların gözüyle Kürt açılımı' konulu programına katılan Türkiye genelindeki 38 çocuktan biri olan Yüksekovalı U.Ç., programda yaptığı konuşmalarla geceye damgasını vurmuştu. "Siz Atatürk'ü nasıl önder olarak kabul ettiyseniz, Kürt halkı da Abdullah Öcalan'ı önder olarak benimsedi" sözleriyle uzun süre gündeme kalan küçük Uğur'un, dün gece yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 17 kişiden biri olduğu öğrenildi.