Yüksekova'da 130 kursiyere sertifika

Yüksekova'da 130 kursiyere sertifika

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemenin ardından 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı Yüksekova'da bu yıl ilk defa 130 usta, telafi programını tamamlayarak, ustalık sertifikalarını ve meslek lisesi belgelerini düzenlenen törenle aldı.

Yüksekova Mesleki Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Hakkari Arıcılar birliği Başkanı Fazıl Durmuş, Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Kaya, İskender Akdoğan, Mecit Sarı ve kursiyerler katıldı.

Kalfalık ve ustalık mezunu 130 kişi, telafi eğitimini tamamlayan ustalar, mesleki eğitim merkezlerinde ilk defa düzenlenen kurslardan sonra diplomalarını almaya hak kazandı.

Törende kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Kaya katkısı olan herkese teşekkür ederek, mezun olan öğrencilere başarılar diledi.

Sertifika töreninde konuşan Yüksekova Mesleki Eğitim Müdürü Ergül Özmen, “Merkezimizde 31 mesleki eğitim kurul kararı ile 33 alan ve 181 dalda çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimi verilmektedir.

Mesleki eğitim merkezinin 4 yıllık eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz kalfalık ve ustalık belgelerinin yanı sıra fark derslerini de okulumuzda alarak meslek lisesi diploması ve işyeri açma belgesi almakta öğrencilerimiz teknisyen unvanı ile mezun olmaktadır.

2020-2021 eğitim öğretim yılında 60 kişi ustalık ve meslek lisesi diploması ,  130 kişi de diploma telafi programına katılarak meslek lisesi diploması almıştır. 25 Ekim 2020 tarihi yayınlanan mesleki eğitim kurulu kararlarıyla kurumuz tarım ve hayvancılık üzerine de kayıt almaya başlamıştır. Haziran 2021 itibariyle arıcılık meslek dalında 100 arıcımıza ustalık belgesi verilmiştir.”

s1.jpg

s4.jpg

s2.jpg

s5.jpg

s6.jpg

s3.jpg

s9.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum