Yüksekova’da 100 yataklı hastanenin inşaatı sürüyor
Yüksekova’da yeni 100 yataklı devlet hastanesinin yapımı sürüyor. Hastane, sağlam zemin ve deprem izolasyonuyla güvenli bir şekilde hizmet verecek.
Yüksekova’da 100 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatında çalışmalar sürüyor. Mevcut hastanenin yetersizliği ve zemin sorunları nedeniyle çalışmalar fore kazık sistemiyle destekleniyor.

“Proje, imalat ve altyapı hazırlıklarını da yürütüyoruz”
Çalışmalar hakkında bilgi veren saha formeni Velat Şener, inşaatta zemin güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti:
“Şu anda 100 yataklı hastanemizin fore kazık çalışmalarına devam ediyoruz. Zeminin sağlam olmaması nedeniyle bu çalışmaya ağırlık verdik. Aynı zamanda proje, imalat ve altyapı hazırlıklarını da yürütüyoruz.”

“Yapacağımız hastane depreme dayanıklı olacak”
Yeni devlet hastanesi, deprem riskine karşı modern izolasyon sistemleriyle inşa ediliyor. Şener, yapı güvenliğine özel önem verdiklerini şu sözlerle aktardı:
“Yapacağımız hastane depreme dayanıklı olacak. Deprem izolasyonları ve tüm teknik detaylar üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz. Zemin sağlam olmadığı için önceliği fore kazık sistemine verdik.”
“Jeneratör ve diğer malzemeler için yeni bir alan yaptık”
Şener, mevcut binadaki jeneratör ve ekipmanların taşınmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
“Yüksekova Devlet Hastanesi’nin şu anki binasında jeneratör ve diğer malzemeler için yeni bir alan yaptık. Bu alanı iki hafta içerisinde teslim edeceğiz. Ardından mevcut yapının yıkımına başlayacağız ve orada da kazı çalışmalarına geçeceğiz.” dedi.

“Yüksekova’da hastane ihtiyacı çok fazla”
Yeni hastanenin en kısa sürede tamamlanması için yoğun mesai harcadıklarını belirten Şener, süreci şu ifadelerle özetledi:
“Amacımız zamanla yarışmak. Ne kadar hızlı ilerlersek halkımız da o kadar çabuk rahat edecek. Yüksekova’da hastane ihtiyacı çok fazla. Biz de bunun bilincindeyiz ve elimizden geleni yapıyoruz.”
Yapımı süren 100 yataklı yeni hastanenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki sağlık yükünün büyük ölçüde hafiflemesi bekleniyor.