Yüksekova'da çiftçilere yüzde 25 hibeli fidan desteği

Yüksekova'da çiftçilere yüzde 25 hibeli fidan desteği

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı, farklı illerden getirttiği 12 bin adet fidanı yüzde 25 hibe desteği ile satışa çıkardı.

Elma, armut, şeftali, kayısı, erik, dut, vişne, ayva, ceviz, badem, fındık ve çam fidanlarından oluşan 12 bin adetlik fidanın Yüksekova'daki tarımsal üretime katkı sunacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, amaçlarının "Üreten bir Yüksekova yaratmak" oldugunu belirtti.

fidan2.jpg

"Bölgemiz meyvecilik konusunda iklimsel olarak da çok elverişli bir bölgedir"

Fidan satışlarıyla ilgili Yüksekova Haber'e konuşan Geçirgen, "Üreten bir Yüksekova yaratmak için çok çalışıyoruz. İlkbaharın gelmesiyle beraber ilçemizde fidan dikimi başlayacak. Bölgemiz meyvecilik konusunda iklimsel olarak da çok elverişli bir bölgedir. Çiftçilerimizi yüksek verimli meyve üretimi konusunda desteklemek adına biz de %25 oranında bir hibe desteği ile meyve fidanlarımızı çiftçilerimize getirdik" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum