Yüksekova ve Şemdinli’de öğretmenler Moral Depoladı

Yüksekova ve Şemdinli’de öğretmenler Moral Depoladı

Yüksekova ve Şemdinli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen gecede öğretmenler doyasıya eğlendi.

Yüksekova ve Şemdinli’de, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla düzenlenen gecede çoşan öğretmenler doyasıya eğlendiler.Yüksekova’daki gece Zagroş İş Merkezi’nin üst katında bulunan Metro Cafe’de düzenlenirken Şemdinli’deki gece ise Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) salonunda güzenlendi. Düzenlenen yemekli müzik şölenleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Yüksekova’daki geceye yüzlerce öğretmen eşlik etti. Hareketli müzikler eşliğinde coşan öğretmenler saatlerce dans ettiler. Yüksekova’daki kutlamalara İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş da katıldı.

Şemdinli’deki gecede öğretmenler kendileri hem çalıp hem söyleyip hemde doyasıya eğlendiler. Şölende, öğretmenler gönüllerince eğlendiler.  Gecede şıklıkları ile dikkat çeken öğretmenler oynadıkları oyunlarla göz doldurdular. Yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemini ettiği gecede, halk da öğretemenleri yalnız bırakmadı.

Sınırda görev yapan öğretmenler burada sosyal etkinlik olmadığından böyle bir gece kendileri için kaçınılamaz olduğunu belirterek burada görev yaptıklarından mutlu oldukalrını dile getirdiler. Öğretmenlerden Canan Yeşilkaya, Şemdinli’de şartların çok zor olduğunu ancak Şemdinli’de bulunduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederken Elif Zeydan adlı öğretmen ise, “Buraya ilk geldiğimde büyük bir çekingenlik duyuyordum. İnsanların ilk verdiği tepki Şemdinli’ye nasıl gideceksin,  hemen istifa et oldu. Ben herşeye rağmen annemi bile tek bırakarak burada çalışmanını gerekliliğine inandım. İyi ki gelmişim.”dedi.

Derya Yılmaz adı öğretmen ise: “İlk geldiğimde çığ kütleleri arasında geçtiğimizde babam bana kızım seni burada bırakamam benimle geri dön demişti. Baba hayır sen beni bu günler için büyütmedin mi, Biz öğretmeniz Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğretmenlik mesleğini yapmak için buralara geldim. Burada öğretmenlik yapmak çok gurur verici bir şey. Nereye atandın dediklerinde Şemdinli deyişimde herkes dudak ısırıyordu ama burası dudak ısırılacak bir yer değil.”dedi.

Şemdinli’deki geceye Kaymakam Altuğ Çağlar, İlçe Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tacettin Soykök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahabettin Özdil ile öğretmenler ve sivil toplum örgütleri ile yaklaşık 350 kişi katıldı.

 

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.