Yüksekova-Van karayoluna inen dev kaya parçası tehlike saçıyor!

Yüksekova-Van karayoluna inen dev kaya parçası tehlike saçıyor!

Yüksekova-Yeniköprü karayolunun Çöplük mevkiinde yola inen dev kaya parçası tehlike saçıyor.

Geçtiğimiz ilkbahar döneminde eriyen kar ve yağmur yağışları sebebiyle Yüksekova-Van karayolunun çöplük mevkiinde yola inen dev kaya parçası tehlike saçıyor.

Kazalarla gündeme gelen çöplük mevkinde inceleme yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, kaya parçasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda Yüksekovalı STK başkanları adına da Karayolları Bölge Müdürlüğüne dilekçe verdiğini söyleyen Çoğaç, “Maalesef ilgili kurum olan Karayolları Bölge Müdürlüğü bugüne kadar heyelanla ilgili hiçbir çalışma yapmamıştır. Uluslararası bir yol statüsünde olup İran’a bağlayan bu anayol zaten standartların altında, yer yer bozuk satıh ve neredeyse tamamı dardır. Tüm bu olumsuzlukların üstüne bir de heyelanın olması, yol kenarına toplanan kum, çamur ve düşen büyük kaya parçaları durumu iyice kötüleştirmiştir. İlkbahardan bu yana herhangi bir ölüm ile sonuçlanan bir kazanın olmaması çok büyük bir şans olup ileride olası kazaların meydana gelmemesi için, özellikle geniş araçların (tır vs.) geçişlerinde farklı faciaların yaşanmaması adına bu heyelanın mutlak suretle temizlenmesi gerekir. Bu sıkıntının ivedi bir şekilde giderilmesi vatandaşlarımızın seyahat rahatlığı, huzuru ve ticaret adına büyük kapasiteli araçların geçiş güvenliği açısından olumlu etki yaratacaktır. Bu bağlamda Karayolları Bölge Müdürlüğünün üzerine düşen sorumluluğu almasını, trafiğin daha düzenli ve sağlıklı bir şekil alması adına bölgenin bir an önce heyelandan temizlenmesini istiyoruz” dedi.

y1-348.jpg

y2-279.jpg

y3-183.jpg

y4-108.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum