Yüksekova TSO, K belgesi hizmeti vermeye başlıyor

Yüksekova TSO, K belgesi hizmeti vermeye başlıyor

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleri sınırları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere K belgesi verecek.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçe sınırları içerisinde ikamet işyeri adresi bulunan gerçek veya tüzel kişilere verilecek K Türü yetki belgelerinin düzenlenmesi konusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yetkilendirildi. Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde faaliyet gösteren firmalar, K Türü (K1,K2, K3) yetki belgeleri düzenleme, yenileme, süre uzatımı, taşıt ekleme, taşıt düşümü, vb. işlemlerini için Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’na 03 Mayıs 2023 Pazartesi günü itibariyle müracaatta bulunabilecekler. K Türü yetki belgesi işlemlerinden dolayı Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasına 150 firmanın dosyası taşındığı ve işlemlerinin artık Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nda takip edileceği de belirtildi. 
Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçeleri sınırları içerisinde ticari faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi üyelerimize mevzuatlar çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından istenilen belgeleri düzenlemekte ve aynı zamanda üyelerden gelen talep ve istekler doğrultusunda ihtiyaç duyulan hizmeti sağlamaya ve sunmaya, çağdaş ve kaliteli hizmet anlaşışı ile üye memnuniyetini ön planda tutmayı misyon edinen bir mesleki kuruluştur. Sadece İl Odalarında verilen K Türü Yetki Belgesi hizmetini artık İlçe Odası olarak vermeye başlayacağız. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza iş ve zaman acısından büyük kolaylık sağlayacaktır. Bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan üyemiz olan veya olmayan tüm işletmeler ve nakliyeci esnafımız, K belgesi işlemlerini ve yenilemelerini Odamızda yaptırmaya davet ediyoruz. Odamızın yetkilendirmesi sürecince desteklerinden dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’na teşekkür ederiz. Bu yeni hizmetimizin üyelerimize, ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara ve nakliyeci esnafımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

54ea20a8-02f9-40b8-b1f9-9ed0e0272e8f.jpg

Konuşmasının ardından K Türü Belgesini Hakkari’den Yüksekova’ya  ilk taşıyan Mustafa Akman’a belgesi teslim edildi. Konuyla ilgili Akman, “Önceleri bu belge için Hakkari’ye gitmek zorunda kalıyorduk. Şimdi kendi ilçemiz de bu belgeyi almak bizim için büyük bir kolaylık oldu. Çabalarından dolayı Ticaret Odasına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

K YETKİ BELGESİ NEDİR?

6 çeşit K Belgesi vardır: K1: Nakliye sektöründe hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K1(Ö) ÖZEL AMAÇLI : Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtlarla ticari amaçla hizmet veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K1 (Yıldızlı): Kamyonet ile yurt içi nakliyecilik hizmeti veren şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K2:  Kendine fatura edilmiş ve kendisinin fatura etmiş olduğu kendine ait malların taşınmasının yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K2  (Yıldızlı): Kamyonet ile ticari amaçla olmamak ve sadece kendi malını yurtiçinde taşıma yapabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.
K3: Ev eşyası ve büro mobilyası nakliyeciliğinin yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür. 
K3  (Yıldızlı): Kamyonet ile ev eşyası ve büro mobilyası nakliyeciliğinin yapılabilmesi için şahıs veya tüzel kişilerin alması gereken K Belge türüdür.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum