Yüksekova'da trafik sorunu azaltılacağına arttırıldı: Kavşaklar açılmalı

Yüksekova'da trafik sorunu azaltılacağına arttırıldı: Kavşaklar açılmalı

Yüksekova İpekyolu Caddesi üzerinde en çok kullanılan kavşakların kapatılması nedeniyle cadde üzerinde zaman zaman kilometrelerce trafik oluşuyor.

Nüfusu ve araç sayısı gün geçtikçe artan Hakkari'nin Hakkari Merkez'den de büyük ilçesi Yüksekova'da alınan bazı kararlar vatandaşların mağduriyetine yol açıyor. İlçeden geçen ve sorumlulukları Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait bazı yollarda geçen yapılan yersiz uygulamaların cezasını sürücüler çekiyor.

'Kilometrelerce uzayan yersiz trafiğin önüne geçilemiyor'

Abdullah Canan Köprüsü kavşağı ve Eski Han Petrol kavşağı olarak bilinen kavşaklar geçen yıl yapılan yol çalışmaları sırasında kapatıldı. İlçede 2-3 mahalleyi birbirine bağlayan Ziraat Bankası kavşağından sonra en yoğun kullanılan bu kavşakların kapatılması nedeniyle Cadde üzerindeki bütün yoğunluk Ziraat Bankası kavşağına aktarılmış oldu. Söz konusu şikayetlerin önüne geçebilmek için Abdullah Canan kavşağında bir üst geçit yapılsa bile kilometrelerce uzayan yersiz trafiğin önüne geçilemiyor.

'Kavşaklar açılmadığı sürece sorun devam eder'

Ziraat Kavşağında sürekli bekleyen Trafik Polislerinin bile yer yer oluşan trafiği önleyemediğini belirten sürücülerden Mehmet Kaya duruma tepki gösterdi. Ziraat Bankası Kavşağının normalde Cengiz Topel Caddesindeki trafiği rahatlatması gerekirken söz konusu yersiz uygulamalar nedeniyle ilçedeki trafiğin alt üst edildiğini belirten Kaya, en az 1 kavşak açılmadığı sürece söz konusu sorunun devam edeceğini söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum