Yüksekova TOKİ hattında çalışacak servisler hizmete girdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde TOKİ konutları hattında çalışacak servisler hizmete başladı.

Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan Toplu Taşıma Hizmeti ihalesinde şartlarını yerine getirerek plaka alan ve bugünden itibaren TOKİ konutları başta olmak üzere 14 güzergahta hizmet verecek olan Minibüsler törenle hizmete girdi.

Yüksekova Belediyesi hizmet binası önünde yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı Osman Doğramacı, "Yüksekova'nın geliştiğini ve herşeyin değiştiğini gösteren bir gün. Bilindiği üzere daha önce ilçemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü açıldı. Bu müdürlük içerisinde ilçemizde yaklaşık olarak 80 araç 14 hatla yeni bir ulaşım hizmeti sunmak için yola çıktık. 80 araçlık bir ihale yaptık. Bu ihaleyi alan 14 tane aracımız bugün itibariyle ilçemizde hizmet vermeye başlayacaklar. Araçların sahiplerine teşekkür ediyorum" dedi.

etpy3-1xmaerd0m.jpeg

İlçenin ulaşım sorunun ortadan kaldıracaklarını belirten Doğramacı, "Buradaki arkadaşlarımız bugünden itibaren kendi güzergahlarında çalışmaya başlayacaklar. İlerleyen süreçte de yeni bir sistemi de ulaşım hattına dahil edeceğiz. Kartlı sisteme geçerek daha sağlıklı daha modern bir ulaşım sistemini de Yüksekovalıların hizmetine sunacağız. Yüksekovalılar merak etmesin bütün sorunlarla tek tek ilgileniyoruz. Çözmek için gecemizi gündüzümüze katıp gayret ediyoruz" dedi.

Yüzlerce ailenin yaşadığı TOKİ konutlarında aylardır sadece 2 belediye otobüsü hizmet veriyordu. Araç yetersizliği ile meydana gelen ulaşım sorunu, yağışlı havalarda konutlara giden otobüslerin yoldaki rampayı çıkamaması üzerine daha büyük bir mağduriyete yol açıyordu. 

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum