Yüksekova ovasında kartpostallık manzara

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, kar sularının oluşturduğu eşsiz manzarada fotoğraf çektirdi.

Yüksekova Ovası’nda karların erimesiyle birlikte oluşan su birikintileri ve beyaz örtüyle kaplı dağlar, güneşli havada kartpostallık görüntüler oluşturdu. Yol kenarında araçlarını durduran vatandaşlar, eşsiz manzara karşısında hatıra fotoğrafları çekti.

Şemdinli’ye bir ziyaret için gittiğini belirten Fikri Aydın, dönüş yolunda gördüğü manzaranın kendisine geçmiş yılları hatırlattığını söyledi. Aydın, “Bugün Şemdinli’ye gitmiştim, bir işim vardı, arkadaş ziyaretinde bulundum. Dönüşte bu manzarayı görünce özellikle durdum. Eski yılları, 1965’li, 1970’li yılları anımsadım. Gerçekten çok güzel bir görüntü var” dedi.

whatsapp-image-2026-02-20-at-16-56-25-1.jpeg

Kar sularının oluşturduğu doğal akışa dikkat çeken Aydın, “Bu gördüğümüz yer göl ya da nehir değil, tamamen eriyen kar sularıdır. İleride Dedeler (Zizan) köyü tarafından diğer köylerin içinden geçerek Büyük Çiftlik tarafına kadar uzanan bir sudur” ifadelerini kullandı.

Eskiden bölgede daha fazla canlı türü bulunduğunu belirten Aydın, “Önceden burada çok sayıda kanatlı hayvan olurdu. Şu an mevsim erken ve hava soğuk olduğu için pek görünmüyor. Ayrıca sazlık alanlarda çıkan yangınlar nedeniyle birçok canlı yok oldu. Bu da büyük bir kayıp” diye konuştu.

whatsapp-image-2026-02-20-at-16-56-25.jpeg

whatsapp-image-2026-02-20-at-16-56-26.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.