Yüksekova Yüksekokulu'nda en çok öğrenci doğalgaz bölümünde

Hakkâri Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksek Okulu’nda aktif 4 bölümden doğalgaz ve tesisatı teknolojisi bölümü yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı.

Kurulduktan sonra uzun bir süre Hakkari merkezde eğitim-öğretim veren Hakkari Üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksek Okulu Yüksekova’da eğitim vermeye başladığından beri bölüm sayısını ve öğrenci sayısını arttırmaya çalışıyor.

4 aktif bölüm bulunuyor

Yüksekokul'da aktif olarak Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi, Lojistik, Büro Yönetimi ve Sekreterlik ve Posta Hizmetleri bölümü olmak üzere aktif 4 bölüm bulunuyor. Gelecek yıl 4 yeni bölüm açılacak. Birinci ve ikinci sınıflarında okuyan 350 öğrencinin büyük çoğunluğu Hakkari ve çevresinden olsa da daha uzak illerden gelen öğrenciler de Yüksekova'da eğitim görüyor. Dışarıdan gelen öğrenciler Valiliğe bağlı yurtlarda kalıyorular.

univ3.jpg

'Doğalgaz bölümünde yüzde yüzlük doluluk'

Yüksekokul'da görevli Dr. Öğretim Görevlisi Tayfun Çetin Yüksekova Haber'e yaptığı açıklamada, Yüksekova Meslek Yüksek Okulunda yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşan tek bölümün Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojileri Bölümü olduğunu söyledi. Çetin, Yüksekova’ya henüz doğalgaz tam olarak gelmediği için burada bir istihdam durumunun söz konusu olduğunu belirterek, "Bu bölümden daha önce mezun olan iki öğrencinin biri özel sektörde biri de kamuda iş sahibi oldu. İki öğrenci de Yüksekova’da işe başladı" dedi.

univ2.jpg

'Birçok yeni bölüm açılacak'

Dr. Öğretim Üyesi Yunus Eroğlu ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında; Süt ve Besi Hayvancılığı, Arıcılık, Mantarcılık, Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, E-ticaret ve Kozmetik gibi birçok yeni bölümün öğrenci alımına başlayacağını belirterek, "Bu bölümlerle birlikte 1000 öğrenci kapasitesine ulaşma gayretimiz mevcut" dedi.

Henüz bir hizmet binası yok

Yüksekokulda şu an en büyük sorun hizmet binası. Yüksekova İpek Yolu Caddesi üzerindeki bir apartmanda eğitim veren yüksek okulun eğitim öğretime daha uygun modern bir hizmet binasına ne zaman geçeceği ise belirsizliğini koruyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.