Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Şehrin deprem haritasını çıkartıyoruz

Yüksekova Kaymakamı Doğramacı: Şehrin deprem haritasını çıkartıyoruz

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, belediye olarak kentin alt ve üstyapı ile öncelikli sıkıntılarını ortaya koyarak bu doğrultuda çalışma yaptıklarını söyledi.

Yüksekova'daki çalışmalarıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, ilçenin yollarını çamurdan kurtarmak için çalışma başlattıklarını belirterek, "Bugün itibariyle yaklaşık 30 kilometre sıkıştırılmış beton asfalt çalışmamız tamamlandı. Önümüzdeki yıla birkaç kilometrelik yerimiz kaldı. Şehir merkezindeki Cengiz Topel Caddesi'nin asfaltını yüzde 80 yeniden yaptık. Kaldırımlar yeniden yapıldı. İpek Yolu Caddesi'nin kaldırımlarıyla birlikte yapılması konusu da programa alındı. Gelecek sene onu da bitireceğiz." dedi.

'İlçenin deprem haritasını çıkarıyoruz'

Kentin imarıyla ilgili önemli bir çalışma yürüttüklerini anlatan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Yüksekova birinci derece deprem kuşağında bir kent. Vatandaşlarla birlikte olası depreme hazırlanmak zorundayız. Bu noktada bütün şehrin deprem haritasını çıkartıyoruz. Ruhsatsız olan binalardan depreme dayanıklılık belgesi istiyoruz. Bunları haritamıza işleyeceğiz. Bu belgeyi alan binalara ruhsat vereceğiz. Böylece şehrimizi kayıtlı bir şehir haline getireceğiz. Kalitesizi binaları yıkıyoruz. Meralardaki kaçak yapıların da önüne geçmek istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızı uyardık, gerekli işlemleri de yapıyoruz."

Uzaktan okunabilen kartlı su saatlerine geçildi

Kent merkezinden geçen Büyükçay Deresi'ni şehrin zümrüt gerdanlığı olarak gördüklerini anlatan Doğramacı, Derenin etrafında sağlı, sollu bir rekreasyon projesi yapacaklarını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını ve onların desteğiyle ilçede büyük bir parkın yapımı konusunda anlaştıklarını ifade eden Doğramacı, "Su saatlerimizi tamamen değiştiriyoruz. Su kaynağımızı doğru değerlendirmek istiyorsak bu değişikliği yapmak zorundaydık. Artık uzaktan okunabilen kartlı sistemlerle şehrimizin su sistemini düzenleyeceğiz" dedi.

hayvan-barinagi.jpg

Doğramacı, ilçedeki sokak hayvanları sorununu çözmek için barınak projesi hazırladıklarını dile getirerek, kentin kış turizmiyle ilgili önemli bir potansiyeli olduğunu, bunun ortaya çıkarılmasına yönelik girişimlerinin bulunduğunu ve ilçenin gelecekte yatırım, spor ve turizmle adından söz ettireceğini söyledi.

"Kent ormanı için çalışmalara başladık"

Kentte kış mevsimlerinin çetin geçtiğini ve karla mücadeleye hazır olduklarına vurgu yapan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Belediyemizin 16 aracı var, 8 araç da kiralıyoruz. Şehir içerisinde 12 ekiple herhangi bir sorun yaşanmayacak şekilde karla mücadele çalışması yürüteceğiz. Tarım ve Orman Bakanımız kent ormanı yapılması hususunda talimat verdi. Yaklaşık 1200 dönüm arazide kent ormanı oluşturulması için gerekli çalışmalara başladık. İnşallah yanında da Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis edeceğimiz yaklaşık 200 dönüme de bir millet bahçesi yapımı hususunda çalışmamız var" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum