Yüksekova Kadıköy Köyü yol sorunu TBMM gündeminde

Yüksekova Kadıköy Köyü yol sorunu TBMM gündeminde

DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova'ya bağlı Mamak mezrasının bozuk yol sorunu için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'na soru önergesi sundu.

DEM Parti Hakkâri Milletvekili Öznur Bartın, Yüksekova'ya bağlı Kadıköy (Qadyan) köyünün Mamak (Manunan) mezrasındaki yol sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Bartın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yazılı olarak yanıtlanması talebiyle sunduğu soru önergesinde, mezraya ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik yolun bozuk ve kullanılamaz durumda olduğunu belirtti.

Yol Sorununun Detayları

Bartın'ın verdiği bilgilere göre, kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve 17 hanenin yer aldığı Mamak mezrasına ulaşımı sağlayan yol, toprak yapıda olduğundan özellikle kış ve bahar aylarında kullanılamaz hale gelmektedir. Bu durum, mezra halkının eğitim, sağlık ve günlük ulaşım ihtiyaçlarını ciddi şekilde aksatmaktadır.

Eğitim ve Sağlık Alanında Yaşanan Zorluklar

Önergede, Mamak mezrasında eğitim taşımalı yöntemle yapılmakta olduğu, özellikle kış aylarında öğrenci servisleri yolun bozukluğu nedeniyle çalışmakta zorlandığı ve bu durumun eğitimde aksamalara neden olduğu bildirildi.

Önergenin devamında, “Mezrada yaşayan engelli bir yurttaş da dahil olmak üzere, acil durumlarda hastaneye ulaşımda gecikmeler yaşanmakta ve bu durum telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilmektedir” denildi.

Yurttaşların Talepleri

Bartın, Mamak mezrasında yaşayan yurttaşların yıllardır yol sorununun çözümü için mücadele ettiklerini, birçok başvuruda bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti. Yurttaşların taleplerinin, Mamak mezrası ile Kadıköy köyü arasındaki 3 kilometrelik stabilize yolun bir an önce asfaltlanması yönünde olduğunu vurguladı.

Bartın’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yönettiği sorular şöyle:

  1. Yüksekova Kadıköy (Qadyan) köyüne bağlı Mamak (Manunan) mezrasının yol sorununa dair bilginiz var mıdır?
  2. Yüksekova Kadıköy (Qadyan) köyü ile Mamak (Manunan) mezrasının arasında kalan 3 kilometrelik yolun yapılmamasının, asfaltlanmamasının gerekçesi nedir?
  3. Ulaşım sorunu yaşayan Mamak (Manunan) mezrasında yaşayan yurttaşlarının başvurularının cevapsız bırakılmasının ve taleplerinin karşılanmamasının gerekçesi nedir?
  4. Yolu bozuk ve kullanılamaz durumda olan Mamak mezrasında eğitim, sağlık gibi alanlarda yaşanan sorunların giderilmesi için hangi önlemler alınmıştır/ yaşanan sorunlara dair herhangi bir inceleme yapılmış mıdır?
  5. Mamak (Manunan) mezrasının yol sorunu ne zaman çözüme kavuşturulacaktır?

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum