Yüksekova İpekyolu Caddesindeki tek şerit uygulaması mahalleliyi bıktırdı

Yüksekova İpekyolu Caddesindeki tek şerit uygulaması mahalleliyi bıktırdı

Yüksekova İpekyolu Caddesi'nin güvenlik nedeniyle tek şeride çevrilen kısmı tehlike saçıyor. İpek Mahallesi sakinleri uygulamaya son verilmesini istiyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İpekyolu Caddesi bir türlü yaya ve araç trafiği bakımından düzene girmiyor. Her yıl onlarca ölümlü trafik kazalarının yaşandığı caddenin her bir kısmı ayrı sorunları barındırıyor. 

Yüz yüze eğitim döneminde binlerce öğrencinin yaya olarak geçtiği caddede daha önce yaşanan üst geçidi problemi, Yüksekova Belediyesi önünde yapılan üst geçit sayesinde kısmı olarak giderilirken caddede halen kaldırım, alt yapı ve geçiş sorunları yaşanıyor.

Caddenin İpek Mahallesi civarındaki yaklaşık 1 kilometrelik kısmı yıllar önce güvenlik gerekçesiyle tek şeride indirilmişti. Aynı zamanda uluslararası yol statüsünde olan yolun tek şeride indirilmesinin ardından söz konusu bölgede birçok ölümlü trafik kazası yaşandı.  Son olarak Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhittin Özdal aynı noktada karşıdan karşıya geçerken yaşanan kazada hayatını kaybetmişti. 

Tek şeritli Uluslararası cadde!

Mahalle sakinleri tehlike saçan yolda gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. İpek Mahallesi, sanayi civarında ikamet etiğini belirten Azad Savaşan, söz konusu uygulamadan dolayı sürücü ve yayaların zor anlar yaşadığını belirterek, "Tümen boyunca olan yolun senelerdir uluslararası yol olmasına rağmen tek şeridi kapatıldı ve kalan şerit çift yön olarak kullanılıyor. Ayrıca geçen senelerde çalışma olacak yenileme olacak diye kaldırımdaki parke taşları söküldü. Çukurlu engebeli bir yaya yolu bırakıldı. Şimdi işin daha kötüsü kış aylarında kaldırımda kardan ve havalar ısındığında çamur ve tozdan yol kenarında yürünmüyor. Bir de bunun üstüne o kaldırıma yol boyunca arabalar park ediliyor. Çift şeritli yolu biz yayalar mecburi araçlarla paylaşıyoruz. Daha çok biz yayalar ve araç sürücüleri içinde büyük tehlike arz ediyor bu durum. Yolun çift şeride açılmasını ve kaldırımların yayalar için güvenli hale getirilmesini istiyoruz" dedi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum