Yüksekova İlçe Sağlık Kurulu hizmet vermeye başladı

Yüksekova İlçe Sağlık Kurulu hizmet vermeye başladı

İlçedeki kurum ve kuruluşların girişimleri ile kuruluşu tamamlanan Yüksekova İlçe Sağlık Kurulu bugünden itibaren Yüksekova Devlet Hastanesinde hizmet veremeye başladı.

Yüksekova’da özel raporların verildiği ‘’Sağlık Kurulu’’ bulunmadığı için engelli ve yaşlı vatandaşlar bu özel raporları almak için Hakkari’ye gitmek durumunda kalıyordu.

Yüksekova’daki STK’ların girişimleri ve talepleri ile kurulması için çalışmalara başlanan Sağlık Kurulunun kuruluş prosedürleri tamamlandıktan sonra bugün hizmet vermeye başladı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Vatandaşlarımız artık Hakkari yollarına düşmeyecekler" dedi. 

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yavuz Güneş ise, "Buna bakanlığımız ve il sağlık müdürlüğümüz öncülük etti. Tabi bizim de çalışmalarımız oldu. Engelleri vatandaşlarımızın artık daha ulaşabileceği bir imkan oldu. Diğer vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerini aksatmadan iki işi bir arada götürmeye çalışacağız’’ dedi.

a2.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum