Yüksekova 'halkın içinden' bir belediye başkanı istiyor

2016 yılından bu yana her yerel seçimin ardından belediyesine kayyım atanan Yüksekova, önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanıyor. Yüksekovalılar, yeni başkanın halkın içinden ve halktan yana olmasını istiyor.

8 yıldır kayyımlar tarafından yönetilen Yüksekova 31 Mart 2024’te yeni başkanını seçmek üzere sandık başına gidecek. Kayyım yönetimleri döneminde yaklaşık 1 Miyar TL borçlandırılan Yüksekova Belediyesi’nin yeni başkanını ve yönetimini ödenmesi gereken borçlar, yapılması gereken hizmetler ve daha birçok zorluğu içinde barındıran bir süreç bekliyor. 

Bu zorlu göreve talip olan aday adayları, siyasi partilere başvurularda bulunmaya başladı. Başkanlığa ve meclis üyeliğine aday adayı olacak isimler önümüzdeki aylarda kesinleşecek.

Bu süreçte kentin nasıl bir başkana ve meclise ihtiyacı olduğunu Yüksekovalılara sorduk. Yüksekova halkının genel görüşü ise yeni başkanın halkın içinden ve halktan yana olması yönünde oldu.

 

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum