Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi'nde binlerce kursiyer eğitim görüyor

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Halk Eğitimi Merkezi’nde binlerce kursiyer çeşitli kurslarda eğitim görüyor.

Çeşitli alanlarda binlerce kursiyerin eğitim aldığı Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kenan Canan bu dönem şu ana kadar 6 bin kursiyerin kurs gördüğünü amaçlarının yıl sonuna kadar bu sayıyı 10 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

'Vatandaşımızdan gelen her talebi değerlendiriyoruz'

Halk Eğtitimi Merkezi’nin yanında özellikle mahalle ve ilçe merkezine uzakta bulunan köylerde yaşayan ve ilçe merkezindeki kurslara katılma fırsatı bulunmayan bireylere ulaşmak istediklerini belirten Canan, “Vatandaşımızdan gelen her talebi değerlendiriyoruz, yeter ki vatandaşımız istekli olsun. Biz tüm talepleri karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. 5700’e yakın modülümüz var. Bu modüllerimiz içerisinde özellikle kişisel gelişim kurslarımız mevcut, kadınlara yönelik kurslarımız mevcut. Bununla beraber din kurslarımız var. Kişisel gelişim adı altında dil kurslarımız var; Arapça, Kürtçe, Farsça dillerinde de kurslar veriyoruz” dedi.

'Aile iletişimi kurslarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz'

Açılan kurslara talebin çok fazla olduğunun altını çizen Canan, “Özellikle bu pandemi süreci sonrasında aile iletişimi üzerine kurslarımızı yoğunlaştırmak istiyoruz” dedi.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi’nde İşaret Dili Eğitimi veren Zozan Öztunç, “Yaklaşık 12 öğrencimiz var. Kursu verme amacımız, işitme engelli bireylere kamu kuruluşlarında veya normal sosyal hayatta yardımcı olabilmek. Onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek, yardımcı olabilmek” dedi.

Eğitim alan kursiyerler de bir meslek sahibi olabilmek ve normal kişisel anlamda kendilerini geliştirebilmek için kurslara geldiklerini belirterek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bu imkanı sağladıkları için teşekkür ettiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.