Yüksekova Fen Lisesi öğrencilerinden Bakan Tekin’e mektup: Kendi okul binamızı istiyoruz!

Yüksekova Fen Lisesi öğrencileri, kendi okul binalarına kavuşmak amacıyla yazdıkları mektupları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e gönderdi.

Yüksekova Fen Lisesi öğrencileri, 2 senedir kendi okul binalarının olmaması nedeniyle İsmet Alkan Anadolu Lisesi binasında kendilerine tahsis edilen sınıflarda eğitim görüyorlardı. Laboratuvar, atölye ve kütüphane gibi birçok olanaktan yararlanamayan öğrenciler, kendi okul binalarına ivedi bir biçimde kavuşmaları için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e mektup gönderdi.

Bugün okul çıkışı sonrası Yüksekova PTT kargo binasına gelen öğrenciler, kendi yazmış oldukları mektupları Milli Eğitim Bakanlığı’na postayla. Mektup gönderen öğrencilerden Firuze Tuğan, PTT Kargo Binasının önünde mektubunu okudu.

Tuğan, mektubunda, ¨Büyük bir umut ve heyecanla Yüksekova Fen Lisesi’ne yerleştim. 2. Yılımız olmasına rağmen kendi okul binamızın olmadığını üzülerek söylüyorum. Sayın Bakanımız, diğer fen lisesi öğrencilerinin sahip olduğu imkanlar sahip olmak istiyoruz. Bunu söylememdeki amacım onların kendi laboratuvarları, spor salonları, atölyeleri, pansiyon binası ve kütüphanesi olan bir binaya sahip olmalarıdır. Bu imkanlara sahip bir okulumuzun olması yönündeki isteğimizi sizlere arz etmek istiyoruz. Sayın Bakanımız, bize kazandıracağınız kendi okul binamızda sizleri ağırlamaktan şeref duyarız.¨ dedi.

Öğrencilere eşlik eden Yüksekova Okul Aile Birliği üyeleri; Gazi Akdoğan ve Fikret Oy ile Eski Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay ise, ¨Bugün bu dilekçelerimizi hem Milli Eğitim Bakanlığına hem de Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veriyoruz. En kısa zamanda binamıza kavuşmak istiyoruz diye konuştu.

7b5519c3-8301-4e89-b0cc-c1adcce2b33e.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.