Yüksekova Esnaf Odası:  İşletme sahiplerimiz ahlaki çöküntüye fırsat vermeyecek kadar bilinçlidir

Yüksekova Esnaf Odası: İşletme sahiplerimiz ahlaki çöküntüye fırsat vermeyecek kadar bilinçlidir

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Yüksekova'da gençlerin ilçedeki bazı kafelerde uyuşturucu ve fuhuşa sürüklendikleri yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Bazı internet siteleri ve sosyal medyada yer alan iddiaların hatırlatıldığı açıklamada odalarına üye bazı işletmelerin isimlerinin zikredildiği belirtilerek, "Öncelikle fuhuş bataklığına çekilmeye çalışılan aynı zamanda uyuşturucuya alıştırılmaya çalışılan haber metninde “F” ve “A” harfleri ile beyanları alınan kişilerin hak savunuculuğu süreçlerinde amasız ve fakatsız yanlarında olacağımızı belirtmek isteriz" denildi. 

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

"İlçemizde böylesi vahim durumların gelişiyor olmasını reddediyoruz. Toplumumuz genç bireylerin böylesi organize işlerin içine çekiliyor olmasını toplumsal dejenerasyon ve yozlaşmaya sürüklenmesi hususunda kaygıdan çok önünde durmak biz Esnaf ve Sanatkarın görevi olarak addediyoruz.

İşletmelerimiz, iş yerlerimiz kendi halkımız dolayısıyla toplumun bireyleri tarafından işletiliyor. Bilinmelidir ki, iş yeri ve işletme sahiplerimiz dün olduğu gibi güçlü ve ahlaki duruşunu bugün de aynı kararlılıkla sürdürüyor ve gençlerin geleceğinin karartılması karşısında dimdik durarak, onları sahiplenerek kendi geleceğine sahip çıktığını farkındadır. Bu manada beyanlarda adı geçen kobilerimiz ile ilgili af dileme cüretinde bulunmuyoruz.

Covid-19 süreçlerinde yaklaşık olarak bir yıl kapalı kalan bu işletmelerimiz ve işletme sahiplerimiz ile ilgili “somut-kesin” delillerin ortaya konmasını istiyoruz. Bu olayda adı geçen işletmelerimiz/kobilerimiz gerek Covid-19 süreci gerekse 1 Temmuz’dan bu yana açık kaldığı toplam beş yıllık “kamera kayıtlarını” istemesi durumunda savcılığa ve ilçemizdeki STK yetkilerine izletmeye hazırız.

Odamıza bağlı esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü iş ve üretim kabahatlerine gerekli disiplin kurallarımızda işlettiğimiz gibi, gayri ahlaki her somut durumda da bu kurallarımızı işletip meslekten men sürecine götüreceğimizden emin olunmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; işletme sahiplerimiz aile sahipleridir ve hepsi çoluk çocuğa karışmıştır. Kendi kentlerinde böylesi bir ahlaki çöküntüye fırsat vermeyecek kadar bilinçlidir. Ayrıca, böylesi bir çöküntünün değil içinde kenarında durmak bile onlar için “intihar” ile eş değer olacağının farkındadır.

Bundan dolayı, bu hadisenin takipçisi olacağımızı, faillerin açığa çıkması için yasal süreçlerin başlatılması gerektiğini kamuoyuna saygıyla bildiririz."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum