Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Çoğaç: Çek ve senetler ertelenmeli

Yüksekova Esnaf Odası Başkanı Çoğaç: Çek ve senetler ertelenmeli

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, "Esnafımızın sıkıntıları, uzun zamandır içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ile beraber korona virüs salgınıyla daha da derinleşmiştir" dedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin genişletilmesini ve esnafa yardımcı olunması gerektiğini söyledi. 

Çoğaç, Yüksekova Haber Portalı'na yaptığı açıklamada ilçedeki esnaf ve sanatkarın geçmişten beri AVM’lerin ve özellikle girmedikleri sokak ilçe ve il bırakmayan zincir marketlerin gölgesinde bitme noktasına getirildiğini hatırlatarak, "Bu ciddi olumsuzluklara rağmen esnafımız ayakta kalmaya çalışıyor. Esnafımızın sıkıntıları uzun zamandır içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ile beraber korona virüs salgınıyla daha da derinleşmiştir. Korona virüsünden kaynaklı gelinen noktada on binlerce hanenin geçim kaynağının kesilmesine neden olmuştur. Açık olan işyerleri para kazanamaz hale gelmiştir. Şu an kepenklerimiz kapalı sokaklarımız boş ama evlerimizin içi dert sıkıntı dolu, geçim sıkıntısı çok büyük problem haline gelmiştir" dedi. 

Çok acil olarak ek bir önlem paketi açıklanması gerektiğini belirten Çoğaç şöyle devam etti: 

"Bu paket kapsamında; İşyeri kirada olup okulların kapanmasından dolayı işyerini kapatmak zorunda olan kantin, büfe, bayi ve benzeri esnafa kira yardımı yapılmalı. İşsiz kalan işçilere de süreç zarfı içerisinde maaş verilmeli vakıf ve belediyeye ait olan dükkanların kira ödemeleri yıl sonuna kadar ertelenmeli. Özellikle esnafımızın geleceğinde belirli rol oynayan ve  bankalarda bekleyen çek ve senetler ileri bir tarihe ertelenmelidir."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.