Yüksekova: Engindeniz ailesi zor günler geçiriyor

Yüksekova: Engindeniz ailesi zor günler geçiriyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, evleri olmayan Engindeniz ailesi 10 yıldır 50 metrekarelik okul lojmanında kalıyor.

Yüksekova ilçesine bağlı Esendere evleri olmadığı için Konuklu (Çılık) Mahallesindeki eski okul lojmanında 5 çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Filit ile Senem çifti zor günler geçiriyor. 10 yıldır yaklaşık 50 metrekarelik rutubetli tek odalı evde yaşamak zorunda kaldıklarını belirten aile yetkililerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Anne Senem Engindeniz, “Çocuklarım büyüdü ve artık eve sığamıyoruz. Buna bir çare istiyoruz, çaresiziz. 10 yıldır okulun tek gözlü odasında 5 çocuğumla yaşıyorum. Hepimiz aynı odada uyumak zorunda kalıyoruz” dedi.

‘DERS ÇALIŞAMIYORUZ’

Evin en büyük kızı olan ve 8. Sınıf öğrencisi olan B. Engindeniz, “Durumumuz çok kötü rutubet içinde yaşıyoruz. Evin duvarları dört bir yanı rutubet kokuyor. Tek gözlü oda olduğu için ders çalışamıyoruz. Hiç rahat değiliz. Bir çalışma odam olsun isterdim. Sadece benim değil kardeşlerim de öğrenci. Bu şartlarda eğitim görmek çok zor” dedi.

‘ÖĞRETMEN OLUP AİLEMİ KURTARMAK İSTİYORUM’

Daha önce Yüksekova ilçe merkezinde kiralık bir evde yaşadıklarını belirten çiftin en büyük çocukları D. Engindeniz, “Kiralarda idare edemedik. Kiralarımızı ödeyemedik. Buradaki köy sakinleri sayesinde buraya gelerek tek gözlü olan okulun lojmanında 7 kişilik aile olarak yaşamaya başladık. Babam ve ben hastayız. Babam hasta olduğu için çalışamıyor. Ne köyümüz ne de bir arsamız olmadığı için okulun lojmanında yaşıyoruz. Okuyup öğretmen olup ailemi ve kardeşlerimi kurtarmak istiyorum” dedi.

DESTEKLERİNİZ İÇİN AİLENİN HESAP BİLGİSİ
TR280001001902670933985001 (FİLİT ENGİNDENİZ - ZİRAAT)

engindeniz2.jpg

engindeniz3.jpg

engindeniz4.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum