Yüksekova Engelli Derneği’nden bayram ziyareti
Engelli bireylerin bayram sevincine ortak oldular, müjdeli haberi paylaştılar
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı dolayısıyla engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
Dernek Başkanı Mehmet Salih Diler, dernek üyeleriyle birlikte toplam 6-7 evi ziyaret ettiklerini belirterek, “Engelli kardeşlerimizi unutmadık, gönüllerine dokunduk” dedi.
“Her zaman yanlarındayız”
Mehmet Salih Diler yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımızla birlikte bugün birkaç mahallede, sokakta, belde ve köydeki engelli kardeşlerimizi ziyaret ettik. Onların ve ailelerinin bayramlarını kutladık. Dernek olarak bu anlamlı günde onları yalnız bırakmadık. Her zaman olduğu gibi, bugün de yanlarındayız” diye konuştu.
Engelli bireylerin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını belirten Diler, ailelerin de bu ziyaretlerden çok memnun kaldığını ifade etti.
Engelli Koordinasyon Merkezi Müjdesi
Diler, konuşmasında önemli bir gelişmeyi de kamuoyuyla paylaştı. Yüksekova’da engelli bireyler için büyük bir adım attıklarını vurgulayan Diler, şu ifadeleri kullandı:
“Allah’ın izniyle devletimiz tarafından 500 metrekarelik bir arsa tahsis edildi. Bu arsada Engelli Koordinasyon Merkezi kuracağız. Engelli kardeşlerimize uygun bir bina inşa edeceğiz. Diğer ilçelerde engelli bireyler nasıl kendi haklarını savunuyorsa, burada da savunabilecekleri bir merkez olacak.”
Hayırseverlere Teşekkür
Başkan Diler, hayırsever vatandaşların da bu projeye destek verdiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Gittiğimiz her evde, her sokakta engelli bireylerin gönüllerine dokunuyoruz. Hayırseverlerden destek almaya başladık. Bizi seviyor, kapılarını açıyorlar. Allah’ın izniyle bu desteklerle Engelli Koordinasyon Merkezi’ni ilçemize kazandıracağız.”
