Yüksekova Devlet Hastanesi'nde toplu açılış

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde toplu açılış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi, yenilenen Acil Servis Polikliniği ve Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinin açılışı yapıldı.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Devlet Hastanesi'nde Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), yenilenen Acil Servisi ve Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi, törenle hizmete açıldı.

haberingoruntuleri.gif

Devlet Hastanesi'ndeki toplu açılış törenine Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Hakkari İl Sağlık Müdürü Dt. Harun Aşan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, İl ve İlçe Emniyet Müdürleri, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk ve bazı muhtarlar katıldı.

hst3.jpg

Açılış kurdalelerini kesen Vali Canbolat ardından yeni açılan servisleri dolaştı. Canbolat bu sırada dün Yüksekova ilçesinde mayına basarak yaralanan Kemal Çetinkaya'yı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Açılışların ardından gazetecilere bir açıklama yapan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova Devlet Hastanesi'nin genel bir bakıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek, "O konuyla ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz çalışacak. Burayı genel anlamda bir bakıma alalım istiyoruz. 26 Mayıs'ta da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Yüksekova Havaalanının açılışını yapacağız. Yüksekova'ya, Hakkari'ye hayırlı olmasını diliyoruz. Hükümetimizin, devletimizin yaptığı hakikaten iyi bir hizmet. Tüm Hakkarilileri ve Yüksekovalıları salı günkü açılışa davet ediyoruz" dedi.

hst4.jpg

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Ahmet Şen, yeni açılan merkez ve servislerin dışında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin yapımının devam ettiğini belirterek, "İlk başta çatımızı yaptık. Onun dışında Katı atık dönüşüm sistemimiz yapıldı. Asansörlerimiz için de ödenek çıktı. En kısa sürede asansörlerdeki arızalar giderilecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum