Yüksekova deresinin kirletilmesine sessiz kalınıyor

Yüksekova'nın çarşı merkezinden geçen dereye kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından akıtılan yakıt benzeri madde tehlike saçıyor. Vatandaşlar yetkililerin duruma karşı sessiz kalmasına tepki gösteriyor.

Yüksekova'da şehir merkezinde bir anda yayılan akaryakıt kokusu vatandaşları tedirgin etti. Çok geçmeden söz konusu kokunun dereye dökülen maddeden kaynaklandığı anlaşılınca vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Söz konusu durumun yıllardır devam ettiğine dikkat çeken vatandaşlar çevreyi kirleten kişi ya da kurumların açığa çıkarılarak cezalandırılmasını istiyor.

"Eğer bunu normal bir vatandaş yapsaydı hemen peşine düşerlerdi"

Yakıtın su altı yaşamına ve tarım arazilerine zarar verebileceğini belirten vatandaşlar, sorumluların tespit edilip gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Dereye akıtılan yakıttan rahatsız olan Fahrettin Çağlar bu durumun yıllardır devam ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar alt yapı atık suyu bu dereye akıyordu. Şimdi de dereye mazot veya başka bir madde dökülüyor. Bu akıtılan madde nereden dökülüyor, kim döküyor bilmiyoruz. Eğer bunu normal bir vatandaş yapsaydı hemen peşine düşerlerdi. Kokudan hem vatandaş hem de esnaf şikayetçi. Yetkililer lütfen bunu açığa çıkarıp çözüm bulsun" dedi.

yuksekova-deresi.jpeg

"Yetkililer bu duruma çözüm bulsun"

Durumdan şikayetçi Rıdvan Akgül adlı vatandaş da bu durumun defalardır tekrarlandığını belirterek, "2 saattir dereye akan bu madde çevredeki vatandaşları rahatsız ediyor. Şuan mazot kokusunu andıran bu maddenin nereden döküldüğünü bilmiyoruz. Lütfen yetkililer bu duruma çözüm bulsun" dedi.

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum