Yüksekova Dedeler köyünde 6 saatlik kurtarma operasyonu

Yüksekova Dedeler köyünde 6 saatlik kurtarma operasyonu

Hakkari’de etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan doğum hastası kadın, kurtarma ekiplerinin 6 saatlik çalışması sonucu hastaneye ulaştırıldı.

Hakkari merkez ve ilçelerinde etkisini gösteren kar yağışı tüm köy yollarını kapattı. İlçeye bağlı Dedeler (Zizan) köyünde ikamet eden Esma Fırat isimli doğum hastası kadın fenalaşınca yakınları 112 Acil Servis’ten yardım istedi.

Köylülerin haber vermesi üzerine harekete geçen 112 Acil Servis ve Özel İdare Yüksekova Şantiyesi karla mücadele ekipleri köye hareket etti. Yol açma çalışmalarını yürüten iş makineleri yer yer 2 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle mahsur kaldı. Köyden hastanın durumunun kötüye gittiği bildirilmesi üzerine 112 Acil Servis ekibi iş makinelerini beklemeyerek kalan 3 kilometrelik yolu yaya giderek köye ulaştı.

112 ekibi doğum hastası kadına ilk müdahaleyi köyde yaparken iş makineleri ve kar ambulansı da bu sırada köye ulaştı. Doğum hastası Esma Fırat ve köyde bulunan tansiyon hastası bir kadın ambulansla 6 saatlik bir kurtarma çalışmasının sonucunda Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Fırat’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan ilçeye bağlı Bataklı (Silivana) köyündeki bir doğum hastası da 112 Acil servis ve İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi ekipleri tarafından köyden alınarak Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. 

6 saatlik kurtarma operasyonu

6 saatlik kurtarma operasyonu

6 saatlik kurtarma operasyonundan fotoğraflar - Yüksekova

6 saatlik kurtarma operasyonundan fotoğraflar - Yüksekova

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.