Çığın kapattığı Yüksekova-Dağlıca karayolu ulaşıma açıldı

Yüksekova-Dağlıca karayoluna inen çığı temizleme çalışmaları ikinci gününde devam etti. Akşam 20.00 itibariyle karayolu kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı birçok bölgede çığ inmesine neden olmuş, inen çığlar nedeniyle birçok karayolu ulaşıma kapanmıştı. Çığ nedeniyle kapanan yollardan Yüksekova-Dağlıca karayolu 2 gün boyunca ulaşıma kapalı kaldı. 

Yeşiltaş (Ştazin) köyünde yola inen çığ nedeniyle kapanan yolda çalışmalarını sürdüren karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri bir yandan da Yüksekova-Dağlıca karayolunda genişletme çalışması yürüttü.

Akşam 20.00 itibariyle yola inen çığdan bir geçit açan ekipler karayolunu kontrollü olarak araç trafiğine açtı.

Yaralanan ekip şefinin tedavisi sürüyor

Öte yandan dün bölgeye sevk edilen Karayolları ekiplerinin yol açma çalışması sırasında ekip şefi Harun Kandaş, 10 metre yükseklikten boşluğa düşüp ağır yaralanmıştı. Ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kandaş buradaki ilk müdahalenin ardından Van'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Kandaş'ın Van'daki tedavisi sürerken sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. 

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.