Yüksekova Belediyespor kadın futbol takımı yeni sezona hazırlanıyor

Kadınlar Futbol 2'nci Ligi'nde Hakkari'yi temsil edecek Yüksekova Belediyespor Kadın Futbol Takımı, yeni sezon için çalışmalarını sürdürüyor. Takımın hedefi 1'inci Lig'e yükselmek.

Yüksekova Belediyesi tarafından 4 yıl önce kurulan ve 3'üncü Lig'de şampiyon olarak 2'nci Lig'e yükselen kadın futbol takımı, yeni sezona ilçede bir okulun halı sahasında haftada 5 gün antrenman yaparak hazırlanıyor.

Takımın yaşları 15 ile 25 arasında değişen 30 futbolcusundan biri olan, Yüksekova Farabi Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nevşehirli Hatice Utku, “Yüksekova’da kadın futbol takımın duydum. Ben de gelip şansımı denemek istedim. Açıkçası burayı çok sevdim burada olmam beni mutlu etti. Daha önce sadece lisede oynadım. İlk defa Yüksekova Belediyesine bağlı kadın futbol takımında oynayacağım. Bundan da mutluluk duyuyorum. Tek hedefimiz 1’inci Lig’e yükselmektir. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

yuksekova-belediyespor-kadin-futbol-takimi.jpg

'Kadın takımı olduğu için erkek takımlarına göre daha az destek görüyor'

4 yıldır Yüksekova Belediyesine bağlı kadın futbol takımın kaleciliğini yaptığını belirten Çimen Atilla, “Şuan 2’ınci Lig’teyiz hedefimiz 1’nci lig burada çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 7 aydır burada idman yapıyoruz. Pandemi sürecinden dolayı hazırlık maçlarına daha çıkmadık. 7 aylık emeğimin karşılığına verip 1’inci lig’e yükselmektir. Kadın takımı olduğu için erkek takımlarına göre daha az destek görüyor. Bu da bizim aleyhimize işliyor. Taleplerimiz daha uygun koşullarda görülürse daha iyi yerlere geleceğimize hepimiz inanıyoruz. Hem üniversite sınavlarına hazırlanıyorum hem de takımımın kaleciliğini yapıyorum. İkisini beraber yürütmek çokta zor olmuyor. Çünkü bu işi hepimiz aşkla yapıyoruz” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum