Yüksekova Belediyesi'nin ihalesine yürütmeyi durdurma kararı

Yüksekova Belediyesi'nin ihalesine yürütmeyi durdurma kararı

Yüksekova Belediyesi tarafından 10 Aralık 2020 tarihinde yapılan 80 adet minibüs için güzergah kiralama ihalesi hakkında yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yüksekova Belediyesi tarafından 10.12.2020 tarihinde 80 adet minibüs için güzergah kiralama ihalesi yapılmış, söz konusu ihaleye S.S 3 Nolu Kooperatif tarafından itiraz edilmişti. 

İtirazı değerlendiren Van 4. İdare Mahkemesi ihaleyle ilgili yürütmenin durdurulması kararı verdi. Kararın ardından bir duyuru yapan Yüksekova Belediyesi, mahkeme tarafından verilen karar nedeniyle ihale sonucu TOKİ konutları hattında çalışmaya başlayan 14 adet minibüsün faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı. Yüksekova Belediyesi söz konusu güzergahta belediye otobüsleri ile hizmet vermeye devam edileceğini duyurdu.

'Hatlarımız kanuna ve vicdana aykırı, keyfi olarak iptal edildi'

Kararla ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan S.S. 3 Nolu Kooperatif Başkanı Abdurrahman Tüner, 1998 yılından beri M plakalar ile şehir içinde taşımacılık yaptıklarını belirterek, "Bu işe tüm birikimimizi yatırdık. Yatırım ve harcamalar yaptık. Bir önceki Belediye Başkan Vekili tarafından 55 adet sıfır minibüs almamız yönünde karar alındı. Daha bu minibüslerin taksitleri bitmeden yeni Belediye Başkan Vekili tarafından "hatlarımızın 10 yıllık ihale süresi dolduğu gerekçesiyle" taşımacılık faaliyetimiz iptal edildi ve 100 adet yeni M plaka ihalesi yapıldı. Bizler tahditli M plakalar ile taşımacılık yapmaktayız ve hatlarımız kanuna ve vicdana aykırı olarak keyfi olarak iptal edildi. Avukatımız Hüseyin Akyüz aracılığıyla hukuk nezdinde hakkımızı aradık ve meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık. Bizlerin yerine ihale edilen M plakalar mahkemece kanunsuz bulundu ve durduruldu. Bizler çalışmaya devam ediyoruz ve kazanılmış haklarımızın mahkemelerce tarafımıza iade edileceği konusunda yüce adalete güveniyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum