Yüksekova Belediyesi'nden toz ve hafriyat temizliği
Yüksekova Belediyesi, altyapı kazıları sonrası oluşan toz ve hafriyat sorununa karşı temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Yüksekova Belediyesi, altyapı kazılarının ardından ilçe genelinde oluşan toz ve hafriyat sorununa karşı temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle İpekyolu ve çevresindeki kaldırımlarda belediye itfaiye ekipleri tarafından yıkama çalışmaları yürütülüyor.

İki hafta sonra açılacak okullar öncesinde öğrencilerin ve vatandaşların daha temiz bir ortamda günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yüksekova Belediyesi İtfaiye Müdürü Mikail Akbaş, yapılan çalışmalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Geçen yıl elektrik hatlarının yer altına indirilmesinden sonra birçok noktada hafriyat bırakıldı, bu da ciddi toz sorununa yol açtı. Sorumluluk alanımız olmamasına rağmen İpekyolu üzerindeki kaldırımları yıkamaya başladık. Halkımızın daha rahat nefes alabilmesi için çaba gösteriyoruz. Bizim görevimiz hafriyat kaldırmak değil ama vatandaşımız mağdur olmasın diye imkanlarımızı zorluyoruz.”

Akbaş, orta refüjler ve kaldırımların Karayolları’na ait olduğunu hatırlatarak, “Bu alanlar belediyeye ait değil ancak halkımız için temizlik yapıyoruz. Yüksekova temiz bir çevreyi hak ediyor” dedi.