Yüksekova Belediyesi'nden film gösterimi

Yüksekova Belediyesi'nden film gösterimi

Yüksekova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Orakfilm ile birlikte yaptığı ortak organizasyonla ilçede sanatseverler için film gösterisi yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA  - Yüksekova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Orak film ile birlikte Yüksekova'da kültür sanat etkinliği düzenledi

Avaşin Parkı Kültür Salonunda düzenlenen etkinlik yeni gösterime girecek ve Musa Anter’in yaşamının konu alındığı ‘’Asasız Musa’’ filmi izleyicilerle buluşturuldu. Yönetmen Aydın Orak’ın ilk uzun metrajlı filminde Anter’in üç çocuğu da rol alıyor.

Katledilen Kürt bilgesi Musa Anter’in hayatını, 6 yıldır tiyatro sahnesinde canlandıran yönetmen-oyuncu Aydın Orak, “Özelde Musa Anter’e ağıt olarak yapıldığı halde genelde tüm kürt halkının hayatını ele aldık. Özellikle Türkiye’de ki aydın cinayetlerinin unutulmama konusunda vurguda bulunduk. Vizyona girmeden önce birçok şehirde gösterimini ve tanıtımını yaptık. Bu konuda izlenimlerin çok çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Kobani’de yapılan katliamları kınayarak, herkesin Kobani için duyarlı olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bizde sanatımızla bu eyleme destek oluyoruz” dedi.

11-053.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.