İpekyolu Caddesi'ne 700 metrelik sulama sistemi kuruluyor
Yüksekova Belediyesi, Van Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında İpekyolu Caddesi’ndeki 4 kilometrelik orta refüje sulama sistemi kurmaya başladı.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, İpekyolu Caddesi üzerindeki 4 kilometrelik orta refüje sulama sistemi kuruluyor. Yüksekova Belediyesi ile Van Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında başlatılan çalışma, ilk etapta 700 metrelik alanı kapsıyor.

Yüksekova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Zeki Engüdar, yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sulama sisteminin belediyeye devredildiğini belirten Engüdar, “Yüksekova Belediyesinin Van Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol neticesinde orta refüj sulama sistemini belediyemize devrettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Engüdar, yıllardır orta refüjlerde yaşanan sorunlara da dikkat çekerek, “Orta refüjler ilkbaharda çamur, yazın ise toz içinde kalıyordu. Bu durum esnaflar için de büyük sıkıntılara yol açıyordu, iş yerlerini açmakta zorlanıyorlardı” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak bu yıl içerisinde 700 metrelik sulama sistemini tamamlamayı hedeflediklerini aktaran Engüdar, yeşillendirme, ağaçlandırma ve mevsimlik çiçek ekim çalışmalarına da başlayacaklarını belirtti. Dün sabah erken saatlerde ekiplerin çalışmalara başladığını dile getiren Engüdar, ilk etabın tamamlandığını ve kalan bölümler için de çalışmaların süreceğini söyledi.